Arrow Up Icon
Index

Libanon

Vroeger stond Libanon bekend als het Parijs van het Midden Oosten! Wanneer Libanon tegenwoordig in het nieuws is, gaat dit meestal over een oorlog of demonstratie. Maar vooral achter de demonstraties zit een verhaal .... Wat zou jij doen als je de 1 na de andere teleurstelling te verwerken krijgt en je geen toekomst ziet?

Enkele belangrijke punten:

* In 1975 uitbreken van de Libanese Burgeroorlog.

* 4 februari 2005, oud-premier Rafik Hariri werd bij een bomaanslag. Hierna ontstonden enorme massademonstraties, waarin de terugtrekking van Syrische troepen geëist werd.

* 4 aug 2020. De dag dat de explosie plaatsvond in het havengebied van Beiroet, dicht bij het centrum.Ongeveer 2750 ton ammoniumnitraat, dat al enkele jaren in een loods was opgeslagen, explodeerde en vernietigde grote delen van de hoofdstad. Er waren meer dan 190 doden en gewonden. Nog geen week later, op 10 augustus, trad de Libanese regering op na grote protesten volgend op de ramp. Wat overbleef was een land in armoede, angst en boosheid.

Prachtig land

Bovenstaande gebeurtenissen moeten zelfs worden genoemd, maar ik heb het liever over de hardwerkende lieve mensen, de prachtige natuur, historische plekken en het heerlijke eten. Daarom hier verder geen woorden meer over oorlog en corruptie. Maar laat ik graag zien hoe mooi het land is.

Want tussen alle ellende en tegenslagen door, blijven de meeste mensen doorgaan! Herbouwen zij (weer) hun huis, zoeken zij naar oplossingen om hun gezin toch eten te kunnen geven. Oftewel… ze geven niet op!

Nieuwsberichten:


Het laatste nieuws over Libanon is te lezen via onderstaande link welke mogelijk is gemaakt door:

The Levant News