Arrow Up Icon
Index

Samenwerkingen

Eigen website

Dankzij het Wateringse bedrijf #Rootsteps heb ik nu ook een eigen website! Ik ben superblij met hun (geduldige)hulp en sponsoring. Want via deze weg kan ik nu ook de mensen die geen social media hebben bereiken. Benieuwd wat hun eventueel voor jou kunnen betekenen? Bezoek eens hun website: www.rootsteps.nl

Doneren.

Doordat het versturen van containers momenteel een erg duur project is, en ik niet de mogelijkheid heb om veel spullen op te slaan heb ik besloten om mij vooral op de financiële donaties te richten. Dit geld kan ik namelijk meenemen naar Libanon en daar omwisselen. In principe is er daar genoeg te koop, alleen is het voor de mensen daar niet betaalbaar. Maar met onze euro's komen we een heel eind. Daarnaast vind ik het een fijn idee dat ik dan zelf zie waar het terecht komt en dat het op de juiste plek terecht komt. Ook kan ik zo sneller schakelen en actie ondernemen.

Wanneer je mee wilt helpen dan zou dat superfijn zijn! Mail me op mariannevoorlibanon@gmail.com of stuur een berichtje via 06-24520979. Ik kan je dan wanneer je dat wilt "een tikkie" sturen zodat je een donatie kunt doen. Het bedrag maakt niet uit, als het maar uit het hart komt.

Containers of Love

Na de explosie in Beiroet, kwam ik in contact met Sumeya. We hadden direct een klik en uit onze samenwerking ontstond een vriendschap. Sumeya vertelde dat ze in Libanon geboren was en als 10-jarig meisje als vluchteling naar Nederland was gekomen. Tijdens de explosie was zij op 4 augustus met haar kinderen bij familie op bezoek in Beiroet. Toen het hotel waarin zij verbleef met haar gezin, stond te trillen op haar grondvesten door de explosie, kreeg zij een flash back van wat zij had meegemaakt in Libanon als klein kind tijdens de oorlogsjaren. Terug in Nederland, wilde zij daarom meer doen voor Libanon en haar NGO, Containers of Love was geboren. Ik bood mij aan om als vrijwilligster te helpen met social media en de organisatie. Mijn ingezamelde spullen zijn ook met deze containers naar Libanon verscheept. In november 2020 zijn we met elkaar naar Libanon gereisd en hebben we diversen projecten bezocht.

In de periode van augustus t/m december 2020 heb ik verschillende bijzondere gebeurtenissen mogen meemaken.

Libanese Ambassade

Ik mocht met Sumeya me naar de Libanese Ambassade in Den Haag, waar wij werden ontvangen door de ambassadeur Dhr. Abdel Sattar Issa. Ook dhr. Melhem Matta was aanwezig, en samen hebben wij een fijn gesprek gehad over onze werkzaamheden in Libanon.

Verzamelen van hulpgoederen

Van vele lieve mensen om mij heen heb ik spullen gekregen om richting Beiroet te sturen. Denk hierbij aan houdbaar voedsel, verzorgingspullen, babyvoeding, kleding etc.

Beladen 8 containers

Samen met een team van vrijwilligers van Containers of Love hebben we in september 2020 acht containers met hulpgoederen geladen in de haven van Rotterdam. Het was super leuk en leerzaam om o.a. met mede geadopteerde te werken aan deze grote klus. Ook de 23 dozen die ik heb kunnen verzamelen dankzij donaties van familie en vrienden zijn met deze boot meegegaan. Later zijn er nog vele containers gevolgd.

Reizen naar Libanon

En natuurlijk mijn reizen naar Libanon om te kijken waar alle spullen terecht zijn gekomen, face tot face kennis te maken met de vrijwilligers daar, en de projecten te bezoeken die ik namens 'Marianne voor Libanon' sponsor. Ik vind het belangrijk om contact te blijven houden.

Dave Lebanon

Tijdens mijn 1ste reis naar Libanon in 2016 was www.davelebanon.com onze reisleider. We hebben contact gehouden en tijdens mijn reis in december 2021 zijn we diverse keren samen op pad geweest. Hij heeft mij bijgeschoold in de manier van denken en handelen. Dit is nl. in Libanon heel anders als dat we/ik hier gewend zijn. David is mijn "partner in crime" en helpt me daar waar ik het nodig heb met organiseren of onderhandelen in Libanon. We hebben regelmatig contact. Hij is mijn ogen en oren daar!